Rondreizen in Albanië met privé gids en chauffeur

Wil je nieuwe horizonten verkennen? Nieuwe ervaringen opdoen? Dan ben je in Albanië zeker aan het goede adres. Onze rondreizen in Albanië met privé gids en chauffeur laten je de unieke mix van natuur, cultuur en geschiedenis ontdekken. Of je nu kiest voor een actieve, culturele of lekker lui vakantie, Albanië geeft je de keuze. Mijn individueel begeleide rondreizen met professionele gidsen laten je het land tot in de kleinste hoeken verkennen. Maar, je kan ook zelf achter het stuur plaats nemen voor een fly and drive.

Zodra je voet zet op Albanese bodem val je van de ene verbazing in de andere. Albanië moet je gezien hebben. Het houdt niet op om zijn bezoekers keer op keer te verbazen en te verrassen. De ongerepte natuur, het spectaculaire decor van berglandschappen, een opmerkelijk aanbod van prachtige niet te missen bezienswaardigheden, een ongelooflijke gastvrijheid, vergeten archeologische sites, een uitgestrekte kustlijn….

De verschillende mogelijkheden voor de individueel begeleide rondreizen. Deze kunnen naar wens worden aangepast.

tirana citytripTirana is een originiele keuze voor een city-trip. Met dit programma van 4 dagen/3 nachten maak je kennis met de hoofdstad en de archeologische site van Apollonia en de Unesco Werelderfgoed stad Berat.

Klik hier voor het programma

meer van komanAlbanië is een gemakkelijk land om te bereizen. Ligt je interesse voornamelijk in de prachtige natuur die Albanië tentoon spreidt, dan is dit het ideale programma. Je combineert natuur en cultuur in een toffe trip van 8 dagen.

Klik hier voor het programma

citadel van beratGaat je interesse voornamelijk naar cultuur en geschiedenis, dan ben je beter af in het zuiden van het land. Hier vind je de voornaamste archelogische vindplaatsen en UNESCO Werelderfgoed steden Berat en Gjirokastra.

Klik hier voor het programma

Deze 2-weekse ontdekking van Albanië is ideaal voor wie niets wil missen. Je combineert de majestueuze natuur van het noorden met de cultuur, de geschiedenis en de middeleeuwse charme van de steden in het zuiden.

Klik hier voor het programma

Als wandelen in een onmetelijke en ongerepte natuur je ding is, mag je deze 8-daagse wandelreis niet missen. Een ervaren berggids laat je de geheimen van Valbona en Theti zien. Deze reis is op individuele basis. Puur Natuur. 

Klik hier voor het programma

Fly and drive

In de plaats van onze rondreizen in Albanië met privé en chauffeur kun je nu ook kiezen om zelf plaats te nemen achter het stuur. Op vraag van avontuurlijke reizigers bieden we de twee achtdaagse rondreizen ook aan in een FLY and DRIVE formule. Het wegennet gaat er razendsnel op vooruit. Het verkeer verloopt ietwat gedisciplineerder. Je kan Albanië aan het stuur van een huurwagen verkennen.  Albanië is een heel veilig land om te bereizen. Het eigenlijke gevaar schuilt in het chaotische en ongedisciplineerde verkeer. Lees het onderstaande goed voor je beslist.

Ik hou ervan om transparant te zijn in mijn informatie. Het is niet de bedoeling je vakantie te vergallen door je in een situatie te droppen die je helemaal niet verwachtte.

Rondreizen in Albanië met privé gids en chauffeurHou rekening met het volgende voor je beslist om voor een fly and drive vakantie te kiezen:

  • het verkeer is chaotisch en de chauffeur moet zijn ogen op de weg houden en kan niet tenvolle van het landschap genieten;
  • vermijdt om te sturen in het duister, een voetganger die de autostrade oversteekt of een onverlichte kar met paard is geen uitzondering:
  • bij een ongeval heeft de buitenlander steeds ongelijk;
  • een huurwagen is nooit voor 100 procent schade verzekerd. Bij wet is voorzien dat de huurder altijd verantwoordelijk blijft voor minstens 10 procent van de schade aan het eigen voertuig.

De twee reisschema’s voor FLY and DRIVE. Deze kunnen naar wens worden aangepast.

fly drive zuidAcht dagen zelf aan het stuur door het noorden. Wij zorgen voor de hotelreservaties en de huurwagen. Jij geniet van de volle vrijheid. In geval van nood staat het kantoor in Tirana klaar om te helpen.

Klik hier voor het programma

Acht dagen zelf aan het stuur door het zuiden. Wij zorgen voor de hotelreservaties en de huurwagen. Jij geniet van de volle vrijheid. In geval van nood staat het kantoor in Tirana klaar om te helpen.

Klik hier voor het programma

valbonaMet deze fly and drive verken je het mooiste van de Albanese Alpen. De reisroute is bijna gelijk aan de 8-daagse Fly and Drive met het verschil dat je ook doordringt tot in het hart van de ongerepte berglandschappen.

Klik hier voor het programma.