City Trip naar Tirana met privé gids

Een city trip naar Tirana met een privé gids is een aparte belevenis. De bruisende hoofdstad van Albanië is een verborgen juweel dat op ontdekking wacht. De hoofdstad van Albanië heeft een rijke geschiedenis, levendige cultuur en een prachtige moderne architectuur. Diverse musea laten je kennis maken met het verleden van Albanië. Het is een gedroomde bestemming voor een unieke en onvergetelijke citytrip.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, of je bent een foodie, of je wilt gewoon even ontspannen, Tirana heeft voor iedereen wat wils. Van het levendige Skanderbeg Plein met de unieke Ethem Bey moskee en het nationaal geschiedkundig museum, met de levendige mozaïek, tot het rustige Parku i Rinise. Er is geen gebrek aan bezienswaardigheden en activiteiten in deze stad. In dit programma ontdek je naast de hoofdstad ook de archeologische site van Apollonia en de UNESCO erfgoed stad Berat. Waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je stedentrip naar Tirana en ontdek de schoonheid en charme van deze fantastische bestemming.

Klik op de markers voor de plaatsnaam of bezienswaardigheid

Tirana

Kruja

Apollonia

Berat

Meer weten over de bezienswaardigheden? Klik op de blauwe plaatsnaam.
Dag 1 – Brussel – Kruja – Tirana

Je landt in Tirana waar je gids je opwacht. Het eerste bezoek is aan Kruja. Daarna rijd je naar Tirana voor een kort stadsbezoek. Je wordt door je gids afgezet aan het Hotel Rogner *****. Dit hotel ligt op wandelafstand van de bezienswaardigheden en de leuke uitgaansbuurt. Vrije tijd.

Dag 2 – Volledige dag bezoek aan Tirana

Vandaag neem je ruim de tijd om het bruisende Tirana te verkennen. Je ziet er de Ethem Bey moskee, de kathedraal van de Verlosser, het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgalerij en het fascinerende Bunk-Art of hoe je oude atoomschuilkelders tot een cultuurcentrum verbouwt.

Dag 3 – Berat en Apollonia

Het eerste bezoek is aan het archeologisch park van Apollonia. Daarna rijdt je verder naar Berat. Berat staat ook bekend als “de Stad Met De Duizend Vensters”. De stad is bekend om zijn historische architectuur en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. De streek van Berat staat ook gekend om zijn heerlijke wijnen. Die ga je natuurlijk proeven. Daarna terugkeer naar Tirana en vrije tijd om de stad te verkennen.

Dag 4 – Tirana – Brussel

Vrije tijd tot aan het moment waarop je naar de luchthaven wordt gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.

Voorziene bezoeken op voorwaarde dat ze toegankelijk zijn:

Tirana – de Ethem Bey moskee, het Nationaal Historisch museum, de Nationale Kunstgalerij, de kathedraal van de verlosser, de Bektashi tempel, Bunk Art,
Kruja – het Skanderbeg Museum, het Etnografisch museum, de bazaar
Apollonia – de archeologische site, het museum
Berat – de citadel en het Onufri museum

Aantal pers.Prijs per pers.Single supp.
2€ 895€ 190
4€ 625€ 190
6€ 540€ 190

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in Hotel Rogner ***** op basis van kamer en ontbijt
 • vervoer per geklimatiseerd voertuig
 • de diensten van dezelfde professionele Engelstalige chauffeur gedurende de hele reis
 • lokale gidsen (Frans- of Engelstalig) op de te bezoeken sites
 • alle toegangsgelden voor de bezienswaardigheden voorzien in het programma
 • documentatiemap
 • lokale taksen


Niet inbegrepen:

 • de vlucht Brussel Tirana h/t – dagprijs op moment van reservatie.
 • annuleringsverzekering en/of bijstandsverzekering
 • dranken, verplaatsingen en bezoeken die niet in het programma zijn opgenomen
 • uitgaven van persoonlijke aard


Dit programma kan moeilijk zijn voor personen die moeite hebben met trappen en oneffen terrein. Mocht dit het geval  zijn, laat het weten zodat we ons kunnen voorbereiden.