8 dagen door Zuid Albanië met huurwagen

Zuid-Albanië is een schatkamer vol van historische bezienswaardigheden en een rijke cultuur. Tijdens deze 8-daagse fly-and-drive door Zuid-Albanië krijg je de unieke kans om dit ongerepte deel van Albanië op je eigen tempo te verkennen. Na aankomst op de luchthaven rijd je door een landschap met idyllische dorpen, een adembenemende kustlijn en Unesco Werelderfgoed steden. Laat je meevoeren door de betovering van deze regio en ontdek de verborgen schatten van een prachtig land.

Klik op de markeringen om te zien waar de reis je heen voert.

Kruja

Tirana

Korça

Gjirokaster

Het Blauwe Oog

Butrint

Saranda

Porto Palermo

Vlora

Apopllonia

Berat

Meer weten over de bezienswaardigheden? Klik op de knoppen op de kaart of op de blauwe plaatsnaam.

Dag 1 – Brussel – Tirana

Je gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar Tirana. Daar begin je het bezoek aan de hoofdstad met een stadswandeling. Aan het einde van de verkenning wordt je aan het hotel afgezet. Vrije tijd

Dag 2 – Tirana

Vandaag neem je ruim te tijd om de hoofdstad te bezoeken. Op het programma staan het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgallerij, de Ethem Bey moskee, de kathedraal van de Verlosser, en Bunk Art.

Dag 3 – Tirana – Korça

Na het ontbijt vertrek je naar Korça. Onderweg wordt gestopt voor de lunch. Bezoek aan het museum voor Middeleeuwse kunst de kathedraal van de Verrijzenis en de Paleo Christelijke kerk. Overnachting in de herberg Bujtina Sedheri.

Dag 4 – Korça – Gjirokastra

Dit is een lange maar spectaculaire rit. Voor het grootste deel volg je de loop van de Vjoser. Deze stroom kerft zich een weg door het hartland van Albanië. Dit geeft prachtige panorama’s op de rit. Lunch is voorzien en Permet. Hier is een bezoek voorzien aan het kerkje van Leuza. Dit kreeg de passende bijnaam van het Louvre van de Byzantijnse kerken. In de late namiddag kom je aan in Gjirokastra. Overnachting Hotel Kalemi ***.

Dag 5 – Gjirokastra – het Blauwe Oog – Butrint – Saranda

In de voormiddag breng je een bezoek aan de citadel van Gjirokastra en de oude stad. Daarna rijd je door naar het Blauwe Oog. De omgeving van deze bron is idyllisch. Hier wordt tijd gemaakt voor de lunch. 

Daarna gaat het verder naar Archeologisch park van Butrint. Butrint staat op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. De dag wordt afgesloten in Saranda. Overnachting in Hotel Brillant ****.

Dag 6 – Saranda – Porto Palermo – Vlora – Apollonia – Berat

Vandaag volg je de prachtige kustlijn van de Albanese Riviera. Je stopt in Porto Palermo om een bezoek te brengen aan het fort van Ali Pasha. Daarna gaat het in stijgende lijn naar Llogara. De piek van deze pas ligt op 2020 m. Bij helder weer kun je genieten van weergaloze vergezichten. In Vlora wordt gestopt voor de lunch. Daarna gaat het door naar het archeologisch park van Apolonnia, de oude Romeinse universiteitsstad. De dag wordt afgesloten in Berat dat ook op de UNESCO erfgoed lijst staat. Overnachting in hotel Mangalemi ***. 

Dag 7 – Berat – Ardenica – Kruja

De voormiddag staat in het teken van Berat. Je bezoekt er de citadel met het Onufri museum. Na de lunch staat het klooster van Ardenica op het programma. De kloosterkerk pronkt met sublieme fresco’s. Hier trad de legendarische Skanderbeg in het huwelijk met zijn prinses. In de late namiddag kom je aan in Kruja. Overnachting in Hotel Panorama ***.

Dag 8 – Bezoek aan Kruja – Brussel

Na het ontbijt bezoek je Kruja. Deze stad speelde een belangrijke rol in het verzet tegen de Ottomanen in het begin van de 13de eeuw. Je bezoekt het Skanderbeg en het Etnografisch museum. De oude bazaar is de ideale plek om ambachtelijke souvenirs te kopen. Na de lunch rijd je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

Voorgestelde bezoeken op voorwaarde dat ze toegankelijk zijn:

Kruja – Bazaar, Skanderbeg museum en Etnografisch museum.
Korça – museum van middeleeuwse kunst, kathedraal van de Heropstanding
Gjirokastra – de citadel en het Onufri Museum
Butrint – bezoek van de archeologische site
Porto Palermo – fort van Ali Pasha
Apolloniabezoek aan de archeologische site
Berat – bezoek aan de oude stad, de citadel en het Onufri museum
Ardenica – bezoek aan de kloosterkerk
Tirana – Nationaal Historisch Museum, Ethem Bey moskee, kathedraal van de Verlosser, Bunk Art, Nationale Kunst Galerij,

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon op basis van twee deelnemers. Het single supplement is van toepassing vanaf twee deelnemers. Deze rondreis is eveneens mogelijk voor alleenreizende deelnemers. Prijs op aanvraag.

Prijs op basis van minimum twee samenreizende personen.

Aantal pers.Prijs per pers.Single supp.
2€ 790€ 260
4€ 720€ 260

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in de vermelde of gelijkwaardige hotels op basis van kamer en ontbijt
 • Huurwagen cat B
 • Collision Damage Waiver voertuig met vrijstelling van 10 pct bij schade aan het voertuig
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bij ongeval
 • documentatiemap
 • lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • De vlucht Brussel Tirana h/t – dagprijs op moment van reservatie.
 • Toegangsgelden tot de parken, bezienswaardigheden en musea.
 • Annuleringsverzekering en/of bijstandsverzekering.
 • Dranken en maaltijden die niet in het programma zijn opgenomen.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.