15 dagen rondreis door Albanië en Macedonië met privé gids

Deze 15-dagen rondreis door Albanië en Macedonië is ontworpen om je te laten kennis maken met de hoogtepunten van Albanië, Kosovo en Macedonië. Het zijn drie fascinerende landen die heel veel te bieden hebben aan natuur, cultuur en geschiedenis.  Een paar van de hoogtepunten op deze reis zijn het Meer van Koman, het Servisch Orthodoxe klooster van Decan, Ohrid, Gjirokaster, Butrint, Apollonia en Berat. De kennis en ervaring van onze gidsen verzekeren je van een onvergetelijke ervaring.

Klik op de markeringen om te zien waar de reis je heen voert.

Kruja

Tirana

Korça

Gjirokaster

Het Blauwe Oog

Butrint

Saranda

Porto Palermo

Vlora

Apopllonia

Berat

Shkodra

Meer van Koman

Valbona

Klooster van Deçani

Prizren

Tetovo

Ohrid

Meren van Prespa

Voskopoja

Theth

Meer weten over de bezienswaardigheden? Klik op de blauwe plaatsnaam.

Dag 1 – Brussel – Tirana

Je gids wacht je op aan de luchthaven en brengt je naar Tirana. Daar begin je het bezoek aan de hoofdstad met een stadswandeling. Aan het einde van de verkenning wordt je aan het Hotel Rogner ***** afgezet. Vrije tijd

Dag 2 – Tirana

Vandaag neem je ruim te tijd om de hoofdstad te bezoeken. Op het programma staan het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Kunstgallerij, de Ethem Bey moskee, de kathedraal van de Verlosser, de Bektashi tempel en Bunk Art

Dag 3 – Tirana – Shkodra

Op de weg stoppen we in Lehza aan het Skanderbeg mausoleum. Shkodra heeft een heel rijke maar ook turbulente geschiedenis achter de rug. Er zijn verschillende zaken te bezoeken zoals het Muzeu I Memories dat de praktijken van de geheime dienst tijdens de dictatuur belicht. De trotse Rozafa citadel vanwaar je prachtige vergezichten over de omgeving krijgt. De Mesi brug die in de 18-de eeuw werd gebouwd. Overnachting in Hotel Rosafa.

Dag 4 – Shkodra – Meer van Koman – Valbona

Vandaag vertrek je voor dag en dauw. Je hebt een ferry te halen voor, volgens Lonely Planet, een van de mooiste boottochten op aarde. De tocht op het het meer van Koman duurt een kleine 3 uur. Bij aankomst in Fierzë neem je tijd voor de lunch. Daarna rijdt je verder naar het Natuurpark van Valbona. Dit is een prachtig stuk ongerepte natuur. Overnachting in een gasthuis.

Dag 5 – Valbona

Je gids laat je de mooiste stukjes van Valbona zien. De wandelingen en bezoeken worden aangepast aan fysische mogelijkheden. Lunch is in picknick stijl te midden van een overweldigende natuur. ’s Avonds keer je terug naar het gasthuis voor de overnachting.

Dag 6 – Valbona – Decan – Prizren

In de loop van de voormiddag bezoek je het Servisch Orthodokse klooster van Decani. In de late namiddag kom je aan in Prizren. Dit is een leuk provincie stadje in Kosovo. Hier bezoek je de Sinan Pasha moskee, de Onze Lieve Vrouwe Kerk, De St George Kerk en de Halveti Tekke. Overnachting in Hotel Classic ****

Dag 7 – Prizren – Tetovo – Ohrid

Vandaag volgt een redelijk lange rit naar Ohrid. Halverwege wordt halt gehouden aan de gekleurde moskee van Tetovo. Je maakt er ook kennis met de Bektashi. Deze religie is wijd verspreidt in dit deel van de Balkan. In de late namiddag kom je aan in Ohrid. Je sluit de dag af een bezoek aan Ohrid. Overnachting in Hotel City Palace ****.

Dag 8 – Ohrid – Sveti Naum – Meren van Prespa – Korça

Je sluit het bezoek aan Ohrid af en volgt de oevers van het Meer van Ohrid naar het klooster van Sveti Naum. Dit is een idyllische plaats met enkele interessante bezienswaardigheden.Daarna gaat de tocht verder door het Nationaal Park van Galiccica. Je rijdt langs de meren van Prespa om in de late middag aan te komen in Korça. Je eerste bezoek is aan het museum van Middeleeuwse kunst dat een schat aan oude iconen herbergt.Overnachting in het boutique hotel Hani I Pazanit.

Day 9 – Korça – Voskopoja – Korça

Je spreidt de dag over Korça en Voskopoja. In Korça zie je de kerk van de Verrijzenis en de Paleo Christelijke kerk. Je maakt ook een wandeling door de gerestaureerde bazaar. In de namiddag breng je een bezoek aan Voskopoja. Dit is een belangrijk centrum voor godsdienst en cultuur. Nadien keer je terug naar Korça.

Dag 10 – Korça – Permet – Gjirokastra

Dit is een lange maar spectaculaire rit. Voor het grootste deel volg je de loop van de Vjoser. Deze stroom kerft zich een weg door het hartland van Albanië. Dit geeft prachtige panorama’s op de rit. Lunch is voorzien en Permet. Hier is een bezoek voorzien aan het kerkje van Leuza. Dit kreeg de passende bijnaam van het Louvre van de Byzantijnse kerken. In de late namiddag kom je aan in Gjirokastra. Overnachting Hotel Argjiro ***

Dag 11 – Gjirokastra – Het Blauwe Oog – Butrint – Saranda

In de voormiddag breng je een bezoek aan de citadel van Gjirokastra en de oude stad. Daarna rijd je door naar het Blauwe Oog. De omgeving van deze bron is idyllisch. Hier wordt tijd gemaakt voor de lunch. Daarna gaat het verder naar het archeologisch park van Butrint. Dit staat op de lijst van UNESCO erfgoed. De dag wordt afgesloten in Saranda. Overnachting in Hotel Brillant ****.

Dag 12 – Saranda – Vlora – Apollonia – Berat

Vandaag volg je de prachtige kustlijn van de Albanese Riviera. Je stopt in Porto Palermo om een bezoek te brengen aan het fort van Ali Pasha. Daarna gaat het in stijgende lijn naar Llogara. De piek van deze pas ligt op 2020 m. Bij helder weer kun je genieten van weergaloze vergezichten.

In Vlora wordt gestopt voor de lunch. Daarna gaat het door naar het archelogische park van Apollonia, de oude Romeinse universiteitsstad. De dag wordt afgesloten in Berat dat ook op de UNESCO erfgoed lijst staat. Overnachting in hotel Mangalemi ***.

Dag 13 – Berat

Berat heeft veel te bieden aan de bezoeker. Je bezoekt de citadel met het Onufri museum. Er zijn een aantal interessante kerken en moskeeën in de stad. En je hebt ook de gelegenheid om door de nauwe straatjes van de Mangalemi wijk te flaneren. De lunch gebruik je op een wijngaard. Hier kun je proeven de excellente wijnen die in Albanië worden verbouwd. 

Dag 14 – Berat – Ardenica – Durres – Kruja

Het eerste bezoek op je programma vandaag is het klooster van Ardenica . De kloosterkerk pronkt met sublieme fresco’s. Hier trad de legendarische Skanderbeg in het huwelijk met zijn prinses.

Daarna rijd je door naar Durres. In Durres begon de Via Ignatia die Constantinopel als eindbestemming had. Je bezoekt er het Forum en het amfitheater. Durres is een ideale plaats om te lunchen. In de late namiddag kom je aan in Kruja. Overnachting in Hotel Panorama ***.

Dag 15 – Kruja – Brussel

Na het ontbijt bezoek je Kruja. Deze stad speelde een belangrijke rol in het verzet tegen de Ottomanen in het begin van de 13de eeuw. Je bezoekt het Skanderbeg en het Etnografisch museum. De oude bazaar is de ideale plek om ambachtelijke souvenirs te kopen. Na de lunch rijd je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

3-daagse uitbreiding naar Tethi

Kies je voor deze uitbreiding, dan kies je voor het mooiste van de Albanese Alpen. Klik hier voor een impressie.

De uitbreiding gebeurt vanuit Shkodra op dag 3. Op dag 6 gaat de reis verder volgens het 8-daagse programma

Dag 3 – Shkodra – Thethi

Je vertrekt na het ontbijt naar de vallei van Thethi. De reis gaat voor een deel over moeilijk terrein. Ondertussen kun je genieten van prachtige panorama’s. Tegen lunchtijd komt je op de bestemming aan. Na de lunch begin je al met een eerste verkenning van de vallei. Je gaat langs het houten kerkje en de vluchtoren. Overnachting in een gasthuis.

Dag 4 – Thethi

Je brengt de hele dag door in de natuur. Langs de wandelpaden zie je de kloof, de kleine waterval en het zwarte water. Op de middag is er een picknick lunch voorzien. Overnachting in een gasthuis.

Dag 5 – Thethi naar Shkodra

De voormiddag wordt gebruikt om nog even van de omgeving te genieten. Na de lunch keer je terug naar Shkodra voor overnachting in het Hotel Colosseo ****

Onderstaande prijzen zijn per persoon in Euro en gelden enkel voor de verlenging naar de Vallei van Thethi. 

Prijs voor de verlenging naar de Vallei van Theth

Aantal pers.Prijs per pers.Single supp.
2€ 580€ 50
4€ 350€ 50
6€ 290€ 50

Inbegrepen:

 • het vervoer en de begeleiding tijdens het bezoek aan de vallei;
 • vol pension vanaf de lunch op dag 3 tot  en met de lunch op dag 5
 • picknick lunch op dag 4
 • 2 overnachtingen in een gasthuis, Kamer met bad/douche en toilet;
 • 1 overnachting in het Hotel Colosseo **** in Shkodra

Niet inbegrepen:

 • dranken aan tafel

Voorziene bezoeken tijdens deze 15 dagen rondreis door Albanië en Macedonië op voorwaarde dat ze toegankelijk zijn:

Kruja – De bazaar, het Skanderbeg museum en het Etnografisch museum.
Shkodra – De citadel van Rosafa, Muzeu I Memories, Mesi Brug, wandeling oude stad, fabriek van Venitiaanse maskers.
Koman Ferry – ferry ticket
Prizren – Sinan Pasha moskee, Onze Lieve Vrouwe kerk, de St George kerk, Halveti Tekke
Tetovo – gekleurde moskee en het Bektashi centrum
Ohrid – Onze Lieve Vrouw kathedraal, amfitheater, Sveti Clemens, Sveti Jovan Kaneo
Gjirokastra – de citadel
Butrint – bezoek van de archeologische site
Porto Palermo – fort van Ali Pasha
Apollonia -bezoek aan de archeologische site
Berat – bezoek aan de oude stad, de citadel en het Onufri museum
Ardenica – bezoek aan de kloosterkerk
Tirana – Nationaal Historisch Museum, Ethem Bey moskee, kathedraal van de Verlosser, Bunk Art en de Nationale Kunst Galerij.d

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon op basis van twee deelnemers. Het single supplement is van toepassing vanaf twee deelnemers. Deze rondreis is eveneens mogelijk voor alleenreizende deelnemers. Prijs op aanvraag.

Prijs op basis van een Engels sprekende gids/chauffeur.

Aantal pers.Prijs per pers.Single supp.
2€ 3450€ 550
4€ 2195€ 550
6€ 1750€ 550

Inbegrepen:

 • 14 overnachtingen in de vermelde of gelijkwaardige hotels op basis van kamer en ontbijt
 • vervoer per geklimatiseerd voertuig
 • de diensten van dezelfde professionele Engelstalige chauffeur gedurende de hele reis
 • waar nodig worden lokale gidsen (Frans- of Engelstalig) op de te bezoeken sites toegevoegd
 • alle toegangsgelden voor de bezienswaardigheden voorzien in het programma
 • documentatiemap
 • lokale taksen


Niet inbegrepen:

 • de vlucht Brussel Tirana h/t – dagprijs op moment van reservatie.
 • annuleringsverzekering en/of bijstandsverzekering
 • dranken, verplaatsingen en bezoeken die niet in het programma zijn opgenomen
 • uitgaven van persoonlijke aard.